Μια σύντομη ιστορία… ;)

NikosKDebian, LinuxLeave a Comment

Το 2003 ήταν η πρώτη μου επαφή με το Linux. Είχα δανειστεί ένα IBM ThinkPad E300, από την εταιρεία στην οποία εργαζόμουν εκείνον τον καιρό , και ήταν το πειραματόζωο μου για αρκετό καιρό –> Fedora – Mardrake – Knoppix – Suse

Suse ήταν το τελευταίο Linux OS που είχα βάλει σε αυτό το Laptop. Αρκετά φιλικό αλλά πολύ βαρύ για έναν PII.

Στην συνέχεια έπεσε στα χέρια μου ένα Cq Armada M300. Αρκετό καιρό το είχα με WinXP αλλά είχε φτάσει ο καιρός για να κάνω αλλαγή και να βάλω κάποια διανομή Linux. Οι επιλογές πολλές.

Κατέληξα στο Kubuntu. Και για1/2 χρόνο δούλευα με Linux. Το είχα πάρει ζεστά το θέμα. Ηταν και αυτο το Kubuntu πάρα μα πάρα πολύ φιλικό και με ένα τρομερό community που έβρισκες λύση σε οτιδήποτε πρόβλημα και εάν είχες. Μεγάλο προτέρημα για μια διανομή.

Μετά από 1/2 χρόνο αποφάσισα ότι είχε έρθει καιρός να προχωρήσω λίγο παραπάνω. καλό και άγιο το Kubuntu αλλά υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν ( π.χ μεγάλη καθυστέρηση σε upgrades εφαρμογών ). Η πιο εύκολη λύση ήταν να πάω σε debian, το οποίο και έκανα, αφού είχε βγει και το debian etch φρέσκο – φρέσκο.

Δυσκολεύτηκαν αρκετά να φέρω το Laptop στα μέτρα μου, και να κάνω να δουλέψουν όλα. Είχα αρκετή βοήθεια από τα παιδιά στο #debian.gr στο irc και τα ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Αυτήν την στιγμή το laptop δουλεύει 100%.

Δω στου λίγο χρόνο, μάθε το, και θα ανταμειφτείς σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα .

nk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.